Header image
Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Registratiesysteem DAS is speciaal ontworpen voor oa de ondersteuning van vrijwilligerswerk. Zowel professionals als vrijwilligers kunnen erop vertrouwen dat DAS hen in staat stelt om gemaakte matches, vrijwillige hulpdiensten en openstaande vrijwilligerswerk vacatures efficiënt en overzichtelijk vast te leggen.

DAS wordt op maat ingericht voor elke organisatie, waarbij alle modules kunnen worden voorzien van de gewenste (lokale) kenmerken. Of het nu gaat om de specifieke behoeften van een stadsdienst of een kleine vrijwilligersorganisatie, DAS biedt de flexibiliteit om het systeem volledig af te stemmen op de unieke vereisten van elke instelling.

De gegevens die in DAS worden ingevoerd, worden automatisch omgezet in real-time dashboards die de resultaten en prestaties weergeven. Deze dashboards zijn niet alleen onmiddellijk bijgewerkt en actueel, maar ook eenvoudig te gebruiken. Ze kunnen op elk moment worden geprint, gedownload en gedeeld met opdrachtgevers, waardoor begeleiders van vrijwilligerswerk altijd over de meest recente en relevante gegevens beschikken.

Met DAS beschikken professionals en vrijwilligers over een robuust en flexibel registratiesysteem dat hen ondersteunt bij hun dagelijkse werkzaamheden in het vrijwilligerswerk. Het biedt een eenvoudige en efficiënte manier om alle aspecten van vrijwilligerswerk te beheren en bij te houden.

Modules voor vrijwilligerswerk

DAS is ontworpen rondom verschillende modules die elk een belangrijk aspect van het vrijwilligerswerk ondersteunen. Deze modules bieden een flexibel, op maat gemaakt overzicht van alle vrijwilligers, matches en activiteiten. Hieronder vind je een kort overzicht van de modules die specifiek zijn ontworpen voor het vrijwilligerswerk:

Personen: Hiermee kunnen unieke hulpvragers en vrijwilligers worden geregistreerd en gevolgd, waardoor een volledige geschiedenis van hun betrokkenheid in het systeem wordt gecreëerd.

Casussen: Deze module maakt het mogelijk om de individuele trajecten van hulpvragers vast te leggen, waardoor de voortgang van elke inwoner nauwkeurig kan worden gevolgd.

Vrijwilligers: Deze module maakt het mogelijk om de individuele trajecten van vrijwilligers vast te leggen, waardoor de voortgang van elke vrijwilliger nauwkeurig kan worden gevolgd.

Vacaturebank: Deze module maakt het mogelijk om alle vrijwillige vacatures in kaart te brengen en te monitoren. Eventueel koppelbaar aan een externe website. 

Activiteiten: Leg zowel reguliere als incidentele activiteiten vast, waardoor een uitgebreid overzicht van alle vrijwillige inzet-activiteiten wordt geboden.

Logboek: Dit biedt een centrale plek voor het vastleggen van alle dagelijkse werkzaamheden, het delen van updates en het houden van teamcommunicatie.

Rapporten: Creëer flexibele, op maat gemaakte dashboards met prestaties en resultaten. Deze dashboards kunnen worden aangepast aan de specifieke rapportagebehoeften van elke organisatie.

Mobiele app: Ook beschikbaar in de Apple- en Play stores als mobiele applicatie. Gericht op ondersteuning van ambulant werk. 

Met DAS hebben professionals van vrijwillige inzet toegang tot een robuust en flexibel registratiesysteem dat het dagelijkse werk ondersteunt.

Registratiesysteem DAS

Geschikt voor alle soorten sociaal werk.