Effectief Jongerenwerk

6 juli 2017Blog , Jongerenwerk , Registratiesysteem

Actief in of betrokken bij het jongerenwerk? Zet dan 11 september 2017 in je agenda.

In het afgelopen jaar kwam het jongerenwerk vaker in de landelijke (en lokale) media. Het gaat hierbij om verschillende berichten, zowel over de misgelopen kansen in bepaalde wijken vanwege een tekort aan het jongerenwerk, maar ook nieuwsitems over een (her)investering in het jongerenwerk door de lokale politiek.

Om gezamenlijk met alle betrokkenen in het jongerenwerk tot nieuwe inzichten te komen, organiseren een aantal organisaties een conferentie met het thema Effectief Jongerenwerk.

Sociaal Werk Nederland organiseert deze conferentie met de beroepsvereniging voor jongerenwerkers en kinderwerkers BVJONG, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, gemeente Den Bosch, Youthspot en het Nederlands Jeugdinstituut. De conferentie is bedoeld voor managers en bestuurders van organisaties en gemeenten.

Tijdens de conferentie worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • Ontwikkeling van jongeren centraal
  • Jongerenwerk en veiligheid in de wijk
  • Relatie scholen en jongerenwerk
  • Jongerenwerk en voorkomen van trajecten in de hulpverlening
  • Kwetsbare jongeren en de arbeidsmarkt
  • Werkbezoek op locatie (diverse praktijkvoorbeelden)

Naast deze en andere thema’s in relatie tot het jongerenwerk is er ook een gelegenheid om te netwerken met andere professionals, beleidsmakers, managers jongerenwerk en wethouders.

Gezien het succes van de vorige (250 deelnemers) conferentie is ook deze bijeenkomst een aanrader voor iedereen wie actief is in het jongerenwerk. Heb je interesse of ken je iemand voor wie dit interessant zou zijn, lees dan meer op de aankondiging van de conferentie Effectief Jongerenwerk.

Conferentie Effectief Jongerenwerk 11 september 2017