Makkelijk en veilig registreren binnen het jongerenwerk met registratiesysteem DAS

21 mei 2024Jongerenwerk , Registratiesysteem

Jongerenwerkers, vaak zelf jonge professionals, vinden het soms lastig om de vele verschillende elementen van hun werk te structureren en hierover te verantwoorden. Dit kan leiden tot uitdagingen bij het rapporteren van de prestatieresultaten aan de gemeente. DAS is ontwikkeld door en voor jongerenwerkers en helpt om deze uitdagingen aan te gaan. In dit artikel leggen we uit hoe DAS registratie van het jongerenwerk eenvoudiger kan maken en hoe we dit in slechts één week kunnen implementeren.

Wat is DAS?

Registratiesysteem DAS (DoelgroepAnalyseSysteem) is een SaaS-oplossing die al tien jaar bestaat en speciaal is ontworpen voor oa organisaties actief in het  jongerenwerk. Ontwikkeld door mensen met praktijkervaring in het jongerenwerk, sluit DAS perfect aan bij de specifieke eisen en werkwijzen van jongerenwerkers. DAS biedt een breed scala aan modules die naadloos aansluiten op de dagelijkse behoeften en uitdagingen van jongerenwerkers. Het systeem is modulair opgebouwd, wat betekent dat je alleen de modules hoeft te gebruiken die relevant zijn voor jouw werk. 

8 voordelen van DAS voor jongerenwerkers

 1. Gespecialiseerd voor jongerenwerk: DAS is niet zomaar een generiek registratiesysteem; het is ontworpen door mensen met praktijkervaring in het jongerenwerk. Hierdoor hebben alle mogelijke (jongerenwerk) werksoorten ook een plek binnen het registratiesysteem.
 2. Modulair registratiesysteem: Gebruik alleen de modules die relevant zijn voor jouw werk, wat zorgt voor een op maat gemaakte ervaring.
 3. Trajectgericht werken: De module Jongerencoaching biedt inzicht in individuele begeleidingstrajecten. Dit maakt het mogelijk om per jongere de voortgang te volgen en gericht te werken aan hun ontwikkeling .
 4. Groepen en projecten: Leg alle groepen en projecten vast, koppel hier diverse kenmerken aan en genereer uitgebreide rapporten.
 5. Locaties en hotspots: Breng alle belangrijke locaties in kaart en koppel groepen en projecten hieraan. Een stevige basis voor het invoeren van een ambulante ronde.
 6. Flexibele rapportage: Met de geïntegreerde BI-tool kun je real-time rapportages maken die voldoen aan de specifieke behoeften  van de organisatie en de eisen van de opdrachtgever. Dit bespaart tijd en professionaliseert het jongerenwerk op het vlak van (geautomatiseerde) verantwoording.
 7. Gebruiksvriendelijke interface: Intuïtief en makkelijk te leren, waardoor jongerenwerkers snel aan de slag kunnen zonder uitgebreide training.
 8. Mobiele toegankelijkheid: Naast desktop ook beschikbaar als mobiele app, zodat jongerenwerkers altijd en overal toegang hebben tot hun gegevens.

Lees hier meer over de mogelijkheden voor het jongerenwerk.

Hoe DAS in één week?
Het implementeren van een nieuw registratiesysteem wordt vaak als zeer lastig en tijdrovend ervaren. Registratiesysteem DAS kan al binnen één week volledig operationeel worden gemaakt.

 1. Presentatie basisomgeving (maandag): Hoewel DAS volledig op maat kan worden aangepast, hebben we al een kant-en-klare jongerenwerk basisomgeving beschikbaar. Hierdoor kan de organisatie hier direct op kan aansluiten zonder tijdrovende aanpassingen.
 2. Testen (dinsdag): Jongerenwerkers gaan aan slag met het testen van de basisomgeving en geven feedback aan ons technische team.
 3. Finetunen inrichting (woensdag): De wensen en feedback worden verwerkt in DAS en er worden lokale kenmerken aangebracht.
 4. Training (donderdag): We bieden uitgebreide training voor het team, zodat iedereen vertrouwd raakt met het systeem en direct aan de slag kan. Onze trainingen zijn gericht op zowel basisgebruikers als key-users, zodat iedereen het maximale uit DAS kan halen.
 5. Start registratie en support (vrijdag): Jongerenwerkers kunnen starten met registratie van individuele begeleiding, groepswerk , activiteiten en ambulant jongerenwerk. Na de implementatie blijven we beschikbaar voor ondersteuning en verdere optimalisatie van het registratiesysteem.

Met deze werkwijze zorgen we ervoor dat jouw jongerenwerkorganisatie direct kan profiteren van de voordelen van DAS, zonder de hinder van lange wachttijden of complexe configuraties.

Veiligheid, privacy en AVG-compliance

Registratiesysteem DAS is gecertificeerd volgens de ISO 27001 en de NEN 7510 en voldoet aan de geldende richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Het systeem biedt geavanceerde beveiligingsfuncties zoals tweefactorauthenticatie (2FA), gegevensversleuteling en strikte toegangscontrole. Hierdoor kunnen jongerenwerkers erop vertrouwen dat hun data goed beschermd zijn tegen ongeautoriseerde toegang en datalekken. 

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek, demo en proefperiode

Om je te overtuigen van de voordelen van DAS, bieden we de volgende mogelijkheden:

 • Online demo en advies: Plan met ons een online demo in. Hier laten we de functionaliteiten van DAS zien en beantwoorden we al je vragen.
 • Gratis proefperiode: Probeer registratiesysteem DAS uit zonder verplichtingen tijdens een gratis proefperiode. Ervaar zelf hoe DAS het jongerenwerk helpt om alle uitvoerende processen in kaart te brengen.

Stuur ons een kort berichtje en plan vandaag nog een kennismaking met DAS! 

Plan de kennismaking

Interessant om collega-jongerenwerkers hierop te wijzen? Deel dit korte filmpje met de mogelijkheden van DAS voor het jongerenwerk: